Rüyada beklediğini görmen, bir sonucun vaktini kolladığını ve henüz gerçekleşmemiş bir hükmün eşiğinde durduğunu gösterir. Bu rüya, senin bir şeylerin olgunlaşmasını beklerken aslında vaktin gelmesine dair bir hazırlık içinde olduğunu ya da beklediğin şeyin senin kontrolün dışında geliştiğine işaret eder.
Eğer bu bekleme hali senin kendi iradenle bir duraklama içine girmenle ilgiliyse, bu durum senin kendi hayatındaki akışı kontrol etme isteğini yansıtır. Bu duruşu sürdürürsen, vaktin gelmesini beklerken aslında vaktin sana gelmesini sağlayan hazırlıkları tamamlamış olursun.
Bu rüya sana, beklediğin şeyin vaktini kollarken kendi vaktini boşa harcamaman gerektiğini hatırlatır. Bekleme eylemini, pasif bir duruştan çıkarıp bir hazırlık evresine dönüştürmek için bugün ertelediğin küçük bir işe odaklanabilirsin.
Rüyanda intizar ettiğini görmek ya da birine intizar ettiğini görmek, hakkını alamadığın meselelere karşı içindeki sitemi dışarı vurduğunu gösterir. Bekleme eylemin burada bir adaleti arayışa dönüşür ve bu sitemli duruşun, beklediğin hakkın sana gelmesi için bir manevi talep oluşturur.
Rüyanda oyalandığını görmek, yapılması gereken işleri geciktirerek aslında kendi kendini kandırdığını haber verir. Bekleme eylemin burada bir eylemsizliğe dönüşür ve bu durum senin asıl vazifelerinden uzaklaşarak vaktini boşa harcadığını gösterir.
Rüyanda beklettiğini görmek ya da birilerini beklettiğini görmek, bir başkasının işine engel koyduğunu ve bir hak ihlali yaptığını simgeler. Bekleme eylemi burada senin tarafından başkasına dayatılan bir gecikmeye dönüşür ve bu durum senin birinin hakkını geciktirdiğine işaret eder.
Rüyanda beklenti içinde olduğunu görmek, zihninin ve kalbinin bir neticeye kilitlendiğini gösterir. Bu rüya, bekleme halinin senin için bir eylemden ziyade sürekli bir arzu ve umut haline dönüştüğüne işaret eder.
rüyamda anaokulu gibi bir ortamdayız etrafta küçük çocuklar var, sanırım çocuklar da erkekti. Tanımadığım başörtülü öğretmen olduğunu düşündüğüm bir kadın bana gerçek hayatta sevdiğim kişi için “o gelirse bana haber ver” ama o gelmeden ben rüyadan uyandım.
Esahh der ki,
Görülen rüya paraya, mala ve evlada alamettir. Rüya yorumuna göre ilk zamanlarda çok kazanmasa da, zamanla eline geçen paranın bereketinin artacağına; rızkının, malının, sağlığının ve keyfinin bir ömür süreceğine; evlat sahibi olanların aile bağlarındaki kuvvetin herkes tarafından alkışlanacağına delalettir.